Pasica

Grdo in nevarno

vrste-glivic

Nova embalaža

Pasica

Iskalnik

Ali ste vedeli?

rast-bakterij

Prihaja poletje

poletje-sram

 

Glivice na nohtih (roke/noge) in koži

glivice na nohtihGlivice so mikroorganizmi, ki uspevajo v temnem, toplem in vlažnem okolju. Običajno jih najdemo v zemlji, na živalih in na ljudeh. Toplota in znoj v rokavicah in zaprtih čevljih ustvarjata idealno okolje za njihov razvoj. Za okužbo na nohtih in stopalih so najbolj zaslužne glivice iz skupine dermatofitov, v nekaterih primerih pa težave povzročajo tudi kvasovke in plesni. Nohte prizadanejo na različne načine, lahko pa privedejo tudi do tega, da noht odstopi. Ob okužbi noht spremeni barvo na rumenkasto - to je še posebej vidno ob robovih nohta - na določenih mestih se odebeli, značilna za okužbo pa sta tudi lomljenje in krušenje nohta.

 

 
KAKO SE REŠITI TEŽAV?
 

 

starejsiGlivične okužbe nohtov lahko prizadenejo tako nohte rok, kakor tudi nohte nog, ker pa so izjemno trdovratne in se rade ponavljajo, jih je potrebno pravilno zdraviti. Razlog za njihov razvoj pa naj bi bila tudi dedna nagnjenost in pogoste poškodbe nohtov ali kože na stopalih pri športno dejavnih ljudeh, pri določenih poklicih, kjer je obutev ne zračna, vlažna, skratka primerna za razvoj glivic.

Kar 50 odstotkov vseh sprememb na nohtih predstavljajo glivične okužbe in so med najpogostejšimi vzroki za spremembe na nohtih. Glivično okužbo nohtov ima med 6 in 8 odstotkov odraslih. Pri ljudeh, starih od 35 do 60 let, pa se ta odstotek poveča na 15-20.

Glivice na nohtih (onihomikoze) so kronična okužba, ki se ne pozdravi sama in se rada ponavlja. Zato je ukrepanje ključnega pomena.

 

Glivična okužba nohtov poteka počasi, lahko tudi več let. Začne se skorajda neopazno in če je ne zdravijo, postopoma napreduje in postane kronična. Najprej se pokažejo na prostem delu nohta. Ta postane motno obarvan, odstopa od podnohtja, postane lahko zadebeljen, krhek in lomljiv. Če okužbe še vedno ne zdravijo, napreduje po nohtu navzgor, vse do zarodnega dela nohtne plošče.

Kako se znebiti glivičnih težav na nohtih?

  • Pazite, da na javnih površinah ne hodite bosi. Glivice se namreč pogosto zadržujejo na kopališčih, v savnah, telovadnicah, tuš kabinah.
  • Nosite primerno obutev in nikoli ne obujte vlažnih čevljev. Doma obujte čim bolj zračne copate, lahko tudi natikače.

POZOR!

Številne znanstvene raziskave, ki so bile narejene na Finskem so dokazale da ima smrekova smola številne zdravilne učinke, predvsem deluje protivnetno in antibakterijsko.

Priporočamo, da:

  • Dele telesa pred nanosom mazila umijete s toplo vodo in
  • dobro posušite, saj je mazilo na čisti koži učinkovitejše.
  • Mažite 3x dnevno. Po možnosti povijte s povojem.

Agencija za zdravo življenje priporoča, da pri pojavu glivic na nohtih uporabljamo redno Smrekovo mazilo. Z rednih nanosom Smrekovega mazila bodo vaši nohti lepši.

 

 

smrekovo-mazilo-nova-embalaza

.

Enostavna uporaba

Garancija na zadovoljstvo

 
Ste vedeli? Smrekovo mazilo je slovenski izdelek višje kakovosti! Narejeno ročno, ter ni testirano na živalih.
 

 

Mnenja strank

Slike so zamegljene zaradi varnosti podatkov naših strank.

mnenja-strank-glivice

.

.

Naročite smrekovo mazilo po tel. na 051 853 851 ali izpolnite spletni obrazec

 

Naročite že danes

narocila-icon

Naročila na

051 853 851

cenik-icon

Spletna trgovina

Danes posebna ponudba

Prihaja poletje

poletje-sram

 

Pomembno

vracilo-denarja

Vračilo denarja

10 dni če z izdelkom ne boste zadovoljni.

dostava-po-posti

Dostava na dom

Plačilo po povzetju.

popolnoma-naravno

Popolnoma naravno

izdelano-v-sloveniji

Slovenski proizvod

rocno-izdelano

Ročno izdelano

ni-testirano-na-zivalih

Ni testirano na živalih

Mnenja strank

Slike so zamegljene zaradi varnosti podatkov naših strank.
Slike so zamegljene zaradi varnosti podatkov naših strank.
Pri izbiri in uporabi izdelkov za kožo mi je najbolj pomembno, da temeljijo na naravni osnovi. Če je izdelek hkrati še kvaliteten, potem vem, da bom...
Po nekaj dneh uporabe mazil, sem se odločil, da tudi svoje bližnje obdarim z njihovimi izdelki. Zakaj? Ker svojim najbližjim, privoščim le najboljše....
Ukvarjam se z košarko in mi je smrekovo mazilo prav prva pomoč . Po treningu če kaj boli samo namažem. Pravo olajšanje. Igor, Maribor
Že več let imam bolečine v sklepih še posebej v kolenih. Prijatelj mi je priporočal smrekovo mazilo. Bolečine so popustile, gibljivost pa izboljšala zdaj...


Nazadnje dodano

Najbolj brano

Ključne besede