Pasica

Smrekovo mazilo

Nova embalaža

Pasica

Iskalnik

Ali ste vedeli?

rast-bakterij

Uporaba Smrekovega Mazila
Ste se že kdaj srečali z

Kaj je/so:

Navodila za uporabo

Mazilo lahko uporabljamo za celo telo. Mazilo lahko na kožo nanesete do večkrat na dan v tankem sloju in ga rahlo vtrete v kožo. Priporočamo, da dele telesa pred nanosom mazila umijete s toplo vodo, saj je mazilo na čisti koži učinkovitejše. Za boljšo učinkovitost smrekovega mazila namazano mesto povijemo z povojem ali polivinilasto folijo.

 
Glivice na nohtih
Smrekovo mazilo - Uporaba

Glivice na nohtih

glivice na nohtihGlivice so mikroorganizmi, ki uspevajo v temnem, toplem in vlažnem okolju. Običajno jih najdemo v zemlji, na živalih in na ljudeh. Toplota in znoj v rokavicah in zaprtih čevljih ustvarjata idealno okolje za njihov razvoj. Za okužbo na nohtih in stopalih so najbolj zaslužne glivice iz skupine dermatofitov, v nekaterih primerih pa težave povzročajo tudi kvasovke in plesni. Nohte prizadanejo na različne načine, lahko pa privedejo tudi do tega, da noht odstopi. Ob okužbi noht spremeni barvo na rumenkasto - to je še posebej vidno ob robovih nohta - na določenih mestih se odebeli, značilna za okužbo pa sta tudi lomljenje in krušenje nohta. KAKO SE REŠITI TEŽAV?

Glivične okužbe nohtov lahko prizadenejo tako nohte rok, kakor tudi nohte nog, ker pa so izjemno trdovratne in se rade ponavljajo, jih je potrebno pravilno zdraviti. Razlog za njihov razvoj pa naj bi bila tudi dedna nagnjenost in pogoste poškodbe nohtov ali kože na stopalih pri športno dejavnih ljudeh, pri določenih poklicih, kjer je obutev ne zračna, vlažna, skratka primerna za razvoj glivic.

Kar 50 odstotkov vseh sprememb na nohtih predstavljajo glivične okužbe in so med najpogostejšimi vzroki za spremembe na nohtih. Glivično okužbo nohtov ima med 6 in 8 odstotkov odraslih. Pri ljudeh, starih od 40 do 60 let, pa se ta odstotek poveča na 15-20.

Glivice na nohtih (onihomikoze) so kronična okužba, ki se ne pozdravi sama in se rada ponavlja. Zato je ukrepanje ključnega pomena.

 

Glivična okužba nohtov poteka počasi, lahko tudi več let. Začne se skorajda neopazno in če je ne zdravijo, postopoma napreduje in postane kronična. Najprej se pokažejo na prostem delu nohta. Ta postane motno obarvan, odstopa od podnohtja, postane lahko zadebeljen, krhek in lomljiv. Če okužbe še vedno ne zdravijo, napreduje po nohtu navzgor, vse do zarodnega dela nohtne plošče.

Kako se znebiti glivičnih težav na nohtih?

  • Pazite, da na javnih površinah ne hodite bosi. Glivice se namreč pogosto zadržujejo na kopališčih, v savnah, telovadnicah, tuš kabinah.
  • Nosite primerno obutev in nikoli ne obujte vlažnih čevljev. Doma obujte čim bolj zračne copate, lahko tudi natikače.

POZOR!

smrekovo-mazilo-nova-embalazaŠtevilne znanstvene raziskave, ki so bile narejene na Finskem so dokazale da ima smrekova smola številne zdravilne učinke, predvsem deluje protivnetno in antibakterijsko. Priporočamo, da dele telesa pred nanosom mazila umijete s toplo vodo in dobro posušite, saj je mazilo na čisti koži učinkovitejše.

Agencija za zdravo življenje priporoča, da pri pojavu glivic na nohtih uporabljamo redno Smrekovo mazilo. Z rednih nanosom Smrekovega mazila bodo vaši nohti lepši.

Smrekovo mazilo

 
Bolečine v sklepih?
Smrekovo mazilo - Uporaba

Sklepne bolečine se največkrat pojavijo zaradi:

cutite-bolecine-v-sklepih

  • Poškodbe
  • Težkih telesnih naporov
  • Prisilne telesne drže
  • Premajhnega telesnega gibanja

Bolečine v sklepih se v veliko primerih jemljejo premalo resno, zato pa prav zaradi le-teh največ ljudi obleži v postelji.

Veliko lahko storimo sami

Ko začutimo bolečino v sklepih je to največkrat posledica preobremenjenosti, takrat je najboljše da mirujemo in se izogibamo različnim naporom. Za vse bolnike s težavami sklepov je pomembno, da znižajo prekomerno težo telesa ter tako zmanjšajo obremenitev sklepov. Pomembna je tudi prehrana, v kateri naj bo veliko svežega sadja in zelenjave, saj taka hrana vsebuje veliko snovi, ki so pomembne za zdrave sklepe (vitamine, minerale, antioksidante). Zelo pomembne so telesne dejavnosti z enakomernimi ritmičnimi gibi npr. hoja, plavanje in telovadba, ker te dejavnosti ohranjajo funkcije gibljivosti sklepov.

Zmotno je prepričanje, da mora človek ki ima bolečine v mišicah in sklepih, počivati da ne bi še bolj okvaril prizadetih sklepov. Ne glede na bolečine je potrebno krepiti mišice.

 

KATERO MAZILO PRIPOROČAMO PRI SKLEPNIH BOLEČINAH?

smrekovo mazilo bolečine v križuZa boljše rezultate, ki dosežejo globinski učinek, uporabljamo Smrekovo mazilo, katero ime je dobilo po smrekovi smoli. Smrekova smola s svojimi učinkovinami lajša bolečine, izboljšuje gibljivost hkrati pa zmanjšuje vnetje. Smrekovo mazilo je potrebno dobro vtreti (masaža), tam kjer čutite bolečino.

Z rednim nanašanjem Smrekovega mazila na boleče mesto, to je dva do tri krat na dan, v tankem sloju, bodo bolečine popustile hitreje, izboljšala pa se bo tudi gibljivost. Priporočamo , da dele telesa pred nanosom mazila umijete s toplo vodo, saj je mazilo na čisti koži učinkovitejše. Za boljšo učinkovitost smrekovega mazila namazano mesto povijemo z povojem ali polivinilasto folijo.

 
Enostavno naročilo na 051 853 851 ali po spletnem obrazcu
 

 
Bolečine v sklepih
Smrekovo mazilo - Uporaba

 

Kliknite na polje - Katere sklepne bolečine občutite?

 

Poškodba meniskusa

Bolečine v kolenu
poskodba-miniskus

Ob poškodbi se pojavita bolečina, ki je lokalizirana v sklepni špranji in oteklina.

Preberi več

bolečine v kolenu

Posledica poškodb kolena in prevelikih obremenitev šibkosti stegenskega mišičja ali revme.

Preberi več

 

Bolečine v sklepih - starejše osebe

Bolečine v rami
bolecine v sklepih starejši

So pogostejše pri starejših osebah. Zmotno je prepričanje, da mora človek, ki ima ...

Preberi več

bolečine v ramenu

Mišična rotatorna manšeta, sestavljena iz več posameznih mišic potekajočih v različnih ...

Preberi več

 

Zvin gležnja

 Teniški komolec
zvin gležnja bolečine

Ta izjemno pogosta poškodba, pri kateri se rategnejo in natrgajo vezi, lahko postane ...

Preberi več

teniski komolec bolecine

Komolec je s svojimi mišicami ter mehaniko gibanja prisoten pri čisto vseh ...

Preberi več

 
« ZačetekPrejšnja1234567NaslednjaKonec »

Stran 1 od 7

Naročite že danes

narocila-icon

Naročila na

051 853 851

cenik-icon

Spletna trgovina

Danes posebna ponudba

Pomembno

vracilo-denarja

Vračilo denarja

10 dni če z izdelkom ne boste zadovoljni.

dostava-po-posti

Dostava na dom

Plačilo po povzetju.

popolnoma-naravno

Popolnoma naravno

izdelano-v-sloveniji

Slovenski proizvod

rocno-izdelano

Ročno izdelano

ni-testirano-na-zivalih

Ni testirano na živalih

Mnenja strank

Slike so zamegljene zaradi varnosti podatkov naših strank.
Slike so zamegljene zaradi varnosti podatkov naših strank.
Pri izbiri in uporabi izdelkov za kožo mi je najbolj pomembno, da temeljijo na naravni osnovi. Če je izdelek hkrati še kvaliteten, potem vem, da bom...
Po nekaj dneh uporabe mazil, sem se odločil, da tudi svoje bližnje obdarim z njihovimi izdelki. Zakaj? Ker svojim najbližjim, privoščim le najboljše....
Ukvarjam se z košarko in mi je smrekovo mazilo prav prva pomoč . Po treningu če kaj boli samo namažem. Pravo olajšanje. Igor, Maribor
Že več let imam bolečine v sklepih še posebej v kolenih. Prijatelj mi je priporočal smrekovo mazilo. Bolečine so popustile, gibljivost pa izboljšala zdaj...


Nazadnje dodano

Najbolj brano

Ključne besede