Pasica

Smrekovo mazilo

Nova embalaža

Pasica

Iskalnik

Ali ste vedeli?

rast-bakterij

Piki žuželk
Smrekovo mazilo - Uporaba

Piki žuželk

Piki žuželk so poleti veliko pogostejši, lahko so samo zelo zoprni, srbeči in boleči,lahko pa povzročajo tudi hude zaplete, v redkih primerih celo smrt.

Ali ste vedeli?

  • Ko se po piku žuželke pojavi koprivnica, ne vemo, ali bo po naslednjem piku reakcija enaka ali hujša. Praviloma se po ponovnem piku nikoli ne pojavijo simptomi na dihalih ali obtočilih.
  • Pri nekaterih bolnikih preobčutljivost izgine, če jih žuželka več let ni pičila.
  • Sistemska reakcija se navadno ugodno izteče tudi brez zdravniške pomoči.

piki žuželkBolniki, ki so preobčutljivi za strup žuželke, se morajo izogibati situacijam, v katerih je velika možnost ponovnega pika. Take situacije so: nabiranje cvetočega cvetja, pobiranje odpadlega sadja, hoja po travi brez ustrezne obutve, športne aktivnosti na prostem brez ustreznih oblačil, uživanje hrane in sladkih pijač na prostem, vožnja s kolesom ali motorjem brez uporabe rokavic in čelade. Pri delu na vrtu je potrebno obleči srajco z dolgimi rokavi, dolge hlače, kapo in rokavice. Odsvetujemo uporabo parfumov in dišečih krem za sončenje ter oblačila pisanih barv.

Piki strupenih žuželk povzročijo močno bolečino, mišične krče, bolečine v trebuhu, vročino in mrzlico, težko dihanje in požiranje, moten govor, krče. Včasih pa piki žuželk povzročijo smrtno nevarno alergično reakcijo, znano kot anafilaktični šok. V teh primerih je nujna takojšnja zdravniška pomoč!

Piki večine žuželk so na videz podobni in niso posebno nevarni. Žuželka vbrizga pod kožo strup, kar povzroči majhno srbečo oteklino, ki traja nekaj ur ali dni. Piki so neprijetni, srbeči, pekoči. Lahko tudi nevarni, če prenašajo infekcijo, če smo alergični nanje ali pa če vsebujejo veliko strupa.

smrekovo maziloMesto pika razkužimo z alkoholom, težave pa umirimo s hlajenjem (s kocko ledu, hladno vodo ali brisačo). Nato nanesemo na mesto pika Smrekovo mazilo za blaženje vnetne reakcije. Priporočamo, da dele telesa pred nanosom mazila umijete s toplo vodo, saj je mazilo na čisti koži učinkovitejše. Za boljšo učinkovitost smrekovega mazila namazano mesto povijemo z povojem ali polivinilasto folijo.

Nasvet: Čebela piči le, kadar se počuti ogroženo, zato ne mahajte z rokami okoli sebe, če vas obletava. V primeru hudih alergijskih reakcij ob piku žuželk vam svetujemo takojšen obisk zdravnika!

PREVENTIVA! Da bi se zavarovali pred piki, priporočamo uporabo Smrekovega mazila. Smrekovo mazilo vsebuje smrekovo smolo, ki s svojim močnim vonjem odlično odganja insekte. Prav tako po piku, priporočamo uporabo smrekovega mazila za blaženje vnetne reakcije.

Naročite smrekovo mazilo po tel. na 051 853 851 ali izpolnite spletni obrazec

 

Naročite že danes

narocila-icon

Naročila na

051 853 851

cenik-icon

Spletna trgovina

Danes posebna ponudba

Pomembno

vracilo-denarja

Vračilo denarja

10 dni če z izdelkom ne boste zadovoljni.

dostava-po-posti

Dostava na dom

Plačilo po povzetju.

popolnoma-naravno

Popolnoma naravno

izdelano-v-sloveniji

Slovenski proizvod

rocno-izdelano

Ročno izdelano

ni-testirano-na-zivalih

Ni testirano na živalih

Mnenja strank

Slike so zamegljene zaradi varnosti podatkov naših strank.
Slike so zamegljene zaradi varnosti podatkov naših strank.
Pri izbiri in uporabi izdelkov za kožo mi je najbolj pomembno, da temeljijo na naravni osnovi. Če je izdelek hkrati še kvaliteten, potem vem, da bom...
Po nekaj dneh uporabe mazil, sem se odločil, da tudi svoje bližnje obdarim z njihovimi izdelki. Zakaj? Ker svojim najbližjim, privoščim le najboljše....
Ukvarjam se z košarko in mi je smrekovo mazilo prav prva pomoč . Po treningu če kaj boli samo namažem. Pravo olajšanje. Igor, Maribor
Že več let imam bolečine v sklepih še posebej v kolenih. Prijatelj mi je priporočal smrekovo mazilo. Bolečine so popustile, gibljivost pa izboljšala zdaj...


Nazadnje dodano

Najbolj brano

Ključne besede