Pasica

Smrekovo mazilo

Nova embalaža

Pasica

Iskalnik

Uporabniki
Kdo vse uporablja smrekovo mazilo?
Uporabniki - Uporabniki

Kdo vse uporablja smrekovo mazilo?

Smrekovo mazilo uporabljajo:

uporabniki smrekovo mazilo

 
Športniki
Uporabniki - Športniki

Smrekovo mazilo uporabljajo športniki v številnih športnih disciplinah (atletika, košarka, nogomet, tenis, rokomet,... )

športniki

 
Bolečine v sklepih in starost
Uporabniki - Starejši

Bolečine v sklepih in starost

Boleči sklepi starejšiSklepi omogočajo različnim delom telesa premikanje v različnih smereh. V starejših letih so bolečine v sklepih pogost pojav. Bolečine v sklepih se v veliko primerih jemljejo premalo resno, zato pa prav zaradi le-teh največ ljudi obleži v postelji.
»Bolečine v sklepih so pogostejše pri starejših, ko se zaradi staranja pojavljajo spremembe na sklepih, hrbtenici in drugih delih gibal. A če so bolečine v sklepih posledica neke revmatične bolezni, lahko prizadenejo vse starostne skupine, od dojenčka do starostnikov.«
Gleženj in stopalo sprejmeta pogosto večino obremenitve daljše stoje, hoje in pokončne drže, zato so poškodbe v starosti gleženjskih struktur zelo pogoste in povzročajo nestabilnost, posledično pa padce. Padci nasploh so največji problem gibanja starostnikov. Prelomi kolkov, podlahti in hrbtenice so najpogostejše poškodbe starostnikov, ki običajno bolehajo še za spremembo kostne mase in drugimi boleznimi.
Za vse bolnike s težavami sklepov je pomembno, da znižajo prekomerno težo telesa ter tako zmanjšajo obremenitev sklepov. Pomembna je tudi prehrana, v kateri naj bo veliko svežega sadja in zelenjave, saj taka hrana vsebuje veliko snovi, ki so pomembne za zdrave sklepe: vitamine, minerale, antioksidante. Zelo pomembne so telesne dejavnosti z enakomernimi ritmičnimi gibi npr. hoja, plavanje in telovadba, ker te dejavnosti ohranjajo funkcije gibljivosti sklepov.
Zmotno je prepričanje, da mora človek ki ima bolečine v mišicah in sklepih, počivati da ne bi še bolj okvaril prizadetih sklepov. Ne glede na bolečine je potrebno krepiti mišice.
Če se boste dnevno mazali s Smrekovim mazilom, vam bodo sklepi hvaležni.
Pri pojavu bolečin priporočamo, da si koleno redno masirate s Smrekovim mazilom, ki ga nanesete dva do tri krat dnevno v tankem sloju, masirati je treba počasi, s krožnimi gibi.

 
Alpinizem
Uporabniki - Športniki

Alpinizem

alpinizemGore so že v davnih časih imele pomembno vlogo v življenju ljudi. Čez gorstva so speljali številne poti, predvsem trgovske. Nastale poti so bile speljane preko visokih prelazov, ki so jih nekatera ljudstva uporabljala na svojih osvajalskih pohodih. Ljudje so naseljevali gorske dolinice predvsem zaradi lova, iskali so hrano in varnost pred sovražniki.

Po definiciji je alpinizem že vsako gibanje po brezpotju. To danes pogosto imenujemo gorništvo, čeprav se je pred kratkim znotraj PZS precej polemiziralo o (ne)primernosti tega izraza. Za alpinistični vzpon velja pri nas vzpon nad 2000 metrov pozimi, smuk s točke nad 2000 metrov in vzpon nad 3000 metrov v Alpah. Vse to je neke vrste alpinizem. Tudi prva vzpona na Triglav ali Matterhorn sta bila alpinizem, čeprav ju niso tako imenovali. Slovenci smo specifični, ker strogo ločujemo planince in alpiniste, medtem ko v tujini tega ni. Nemci poznajo izraz Bergsteiger, Britanci mountaineer. Pri planinskih društvih so začeli ustanavljati alpinistične odseke, organizirati alpinistične šole in uvajati naziv alpinist."
Največjo nevarnost pozimi predstavljajo plazovi, do katerih pride, ko se poruši ravnovesje sil v snežni odeji. Največja nevarnost plazov je takrat, ko zapade nov sneg.

"Da je alpinizem pravi, potrebuje težavnost. Če jo odstranim, na primer z lestvijo, potem to ni več pravi alpinizem, ampak je turizem," je dejal eden najboljših alpinistov na svetu Reinhold Messner.

 
« ZačetekPrejšnja12NaslednjaKonec »

Stran 1 od 2

Naročite že danes

narocila-icon

Naročila na

051 853 851

cenik-icon

Spletna trgovina

Danes posebna ponudba

Pomembno

vracilo-denarja

Vračilo denarja

10 dni če z izdelkom ne boste zadovoljni.

dostava-po-posti

Dostava na dom

Plačilo po povzetju.

popolnoma-naravno

Popolnoma naravno

izdelano-v-sloveniji

Slovenski proizvod

rocno-izdelano

Ročno izdelano

ni-testirano-na-zivalih

Ni testirano na živalih

Mnenja strank

Slike so zamegljene zaradi varnosti podatkov naših strank.
Slike so zamegljene zaradi varnosti podatkov naših strank.
Pri izbiri in uporabi izdelkov za kožo mi je najbolj pomembno, da temeljijo na naravni osnovi. Če je izdelek hkrati še kvaliteten, potem vem, da bom...
Po nekaj dneh uporabe mazil, sem se odločil, da tudi svoje bližnje obdarim z njihovimi izdelki. Zakaj? Ker svojim najbližjim, privoščim le najboljše....
Ukvarjam se z košarko in mi je smrekovo mazilo prav prva pomoč . Po treningu če kaj boli samo namažem. Pravo olajšanje. Igor, Maribor
Že več let imam bolečine v sklepih še posebej v kolenih. Prijatelj mi je priporočal smrekovo mazilo. Bolečine so popustile, gibljivost pa izboljšala zdaj...


Nazadnje dodano

Najbolj brano

Ključne besede