Pasica

Smrekovo mazilo

Nova embalaža

Pasica

Iskalnik

Uporaba pri športnih aktivnostih
Športniki
Uporabniki - Športniki

Smrekovo mazilo uporabljajo športniki v številnih športnih disciplinah (atletika, košarka, nogomet, tenis, rokomet,... )

športniki

 
Alpinizem
Uporabniki - Športniki

Alpinizem

alpinizemGore so že v davnih časih imele pomembno vlogo v življenju ljudi. Čez gorstva so speljali številne poti, predvsem trgovske. Nastale poti so bile speljane preko visokih prelazov, ki so jih nekatera ljudstva uporabljala na svojih osvajalskih pohodih. Ljudje so naseljevali gorske dolinice predvsem zaradi lova, iskali so hrano in varnost pred sovražniki.

Po definiciji je alpinizem že vsako gibanje po brezpotju. To danes pogosto imenujemo gorništvo, čeprav se je pred kratkim znotraj PZS precej polemiziralo o (ne)primernosti tega izraza. Za alpinistični vzpon velja pri nas vzpon nad 2000 metrov pozimi, smuk s točke nad 2000 metrov in vzpon nad 3000 metrov v Alpah. Vse to je neke vrste alpinizem. Tudi prva vzpona na Triglav ali Matterhorn sta bila alpinizem, čeprav ju niso tako imenovali. Slovenci smo specifični, ker strogo ločujemo planince in alpiniste, medtem ko v tujini tega ni. Nemci poznajo izraz Bergsteiger, Britanci mountaineer. Pri planinskih društvih so začeli ustanavljati alpinistične odseke, organizirati alpinistične šole in uvajati naziv alpinist."
Največjo nevarnost pozimi predstavljajo plazovi, do katerih pride, ko se poruši ravnovesje sil v snežni odeji. Največja nevarnost plazov je takrat, ko zapade nov sneg.

"Da je alpinizem pravi, potrebuje težavnost. Če jo odstranim, na primer z lestvijo, potem to ni več pravi alpinizem, ampak je turizem," je dejal eden najboljših alpinistov na svetu Reinhold Messner.

 
Boks
Uporabniki - Športniki

Boks

Boks, ena od najstarejših športnih zvrsti, se je iz obračuna s pestmi razvila v plemenito športno disciplino, ki so jo občudovali kralji, trenirali aristokrati, starodavni vladarji pa so se z njo ukvarjali, da bi izboljšali svoje borilne sposobnosti. 

Najprej še boksarji niso poznali rokavic, ampak so si samo močno obvezali pesti, do so blažili udarce. Po iznajdbi boksarskih rokavic se dva boksarja spopadeta v omejenem času in pri tem uporabljata samo rokavice, s katerimi udarjata v določene dele telesa. Boj se odloči po točkah ali ga prekine sodnik v ringu.

Boks tradicionalno velja za plemenito veščino in ne gre za pretepanje, kot bi lahko rekli na prvi pogled. Gre za mnogo več – kdo bo koga ukanil z boljšo tehniko, boljšim treningom in s fizično pripravljenostjo ter predvsem z inteligenco, taktiko.

Zakaj izbrati boks?

V hitrem času lahko veliko pridobimo na kondicijski pripravi, izgorevanju odvečnih maščob, pridobivanju mišične mase in oblikovanju atletske postave. Razvijamo hitrost, gibljivost in sposobnost predvidevanja. Izboljšamo telesno počutje, sproščamo stres ter krepimo kondicijo in samozavest.

Med boksom se namreč sprošča hormon sreče in že nekaj močnih udarcev v boksarsko vrečo odpravlja stres, jezo in druge frustracije. Poleg tega z boksom izboljšate hitrost, okretnost, moč in reflekse.

Kaj pa poškodbe pri boksu?

Pogoste poškodbe pri boksu:

Telesna dejavnost nedvomno igra pomembno vlogo pri ohranjanju našega zdravja. A tudi tu se nam lahko pripetijo poškodbe zato nikar ne pozabimo: Pravilno ogrevanje in raztezanje pred vadbo ter poslušanje lastnega telesa je najboljša preventiva.

Z rednim nanašanjem smrekovega mazila na boleče mesto, to je dva do tri krat na dan, v tankem sloju, bodo bolečine popustile hitreje, izboljšala pa se bo tudi gibljivost. Smrekovo mazilo pomaga pri poškodbah, pri zdravljenju mišičnega tkiva v sklepih in ligamentih, hkrati pa zmanjšuje vnetje.

 
Judo
Uporabniki - Športniki

Judo

judo smrekovo maziloBorilni športi so priporočljivi vsem, ki želite izboljšati motoriko in kondicijsko pripravo svojega fizičnega stanja, saj so treningi podrejeni samodisciplini in nadziranju celega telesa. 

Judo je namreč zelo dodelan in učinkovit način psihofizičnega razvoja in izobrazbe, čigar cilj je uresničitev popolne psihofizične in duhovne zrelosti. Z rednim treniranjem se človek nauči obvladovati samega sebe in vzpostaviti zavestno kontrolo nad svojim telesom in umom. Tako judo povzroči psihično ravnotežje in vsestranski fizični razvoj.

Vse tehnike juda se izvajajo pod enakim in že znanim načelom ˝Z minimumom moči do maksimalnega učinka˝. Bistvo tehnike juda je, da z kar se da malo moči dosežemo maksimalen učinek ter nasprotnika premagamo na najučinkovitejši način. Zato je pri vadbi tehnik juda tako pomembna vadba fizične in umske moči.

Kaj pa poškodbe pri judu?

Pogoste poškodbe pri judu:

  • Poškodbe hrbta (bolečine v hrbtu, premik diska v predelu hrbtenice, poškodbe hrbtenice).
  • Ureznine in modrice.
  • Poškodbe kolena (natrgane vezi, poškodovanje in obraba hrustanca, dislokacija).
  • Poškodbe ramena (izpah in obraba hrustanca).

Kako blažimo poškodbe pri judu oz. kako hitreje okrevati?

smrekovo mazilo nova embalazaTelesna dejavnost nedvomno igra pomembno vlogo pri ohranjanju našega zdravja. A tudi pri judu se nam lahko pripetijo poškodbe zato nikar ne pozabimo: Pravilno ogrevanje in raztezanje pred vadbo ter poslušanje lastnega telesa je najboljša preventiva.

Z rednim nanašanjem smrekovega mazila na boleče mesto, to je dva do tri krat na dan, v tankem sloju, bodo bolečine popustile hitreje, izboljšala pa se bo tudi gibljivost. Smrekovo mazilo pomaga pri poškodbah, pri zdravljenju mišičnega tkiva v sklepih in ligamentih, lajša revmatične bolečine, hkrati pa zmanjšuje vnetje.

 
« ZačetekPrejšnja12NaslednjaKonec »

Stran 1 od 2

Naročite že danes

narocila-icon

Naročila na

051 853 851

cenik-icon

Spletna trgovina

Danes posebna ponudba

Pomembno

vracilo-denarja

Vračilo denarja

10 dni če z izdelkom ne boste zadovoljni.

dostava-po-posti

Dostava na dom

Plačilo po povzetju.

popolnoma-naravno

Popolnoma naravno

izdelano-v-sloveniji

Slovenski proizvod

rocno-izdelano

Ročno izdelano

ni-testirano-na-zivalih

Ni testirano na živalih

Mnenja strank

Slike so zamegljene zaradi varnosti podatkov naših strank.
Slike so zamegljene zaradi varnosti podatkov naših strank.
Pri izbiri in uporabi izdelkov za kožo mi je najbolj pomembno, da temeljijo na naravni osnovi. Če je izdelek hkrati še kvaliteten, potem vem, da bom...
Po nekaj dneh uporabe mazil, sem se odločil, da tudi svoje bližnje obdarim z njihovimi izdelki. Zakaj? Ker svojim najbližjim, privoščim le najboljše....
Ukvarjam se z košarko in mi je smrekovo mazilo prav prva pomoč . Po treningu če kaj boli samo namažem. Pravo olajšanje. Igor, Maribor
Že več let imam bolečine v sklepih še posebej v kolenih. Prijatelj mi je priporočal smrekovo mazilo. Bolečine so popustile, gibljivost pa izboljšala zdaj...


Nazadnje dodano

Najbolj brano

Ključne besede